Reseptit

Uuniperunamuusi

Uuniperunamuusi vie kielen mennessään. Se on astetta työläämpi kuin normaali perunamuusi, mutta kaiken vaivan arvoinen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uuniperunamuusi

  • 1 1/2 kg uuniperunoita (esim. rosamunda)
  • 1 1/2 dl kuumaa maitoa
  • 50 g voita
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl suolaa

Pinnalle

  • 50 g voita
  • 1 rkl rosmariinia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Pese perunat ja pistele haarukalla. Paahda uunipellillä 200-asteisessa uunissa noin yksi tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.

2. Mittaa pieneen kattilaan maito ja voi. Lisää kuoritut ja halkaistut valkosipulinkynnet. Kiehauta ja hauduta muutama minuutti niin, että valkosipulit kypsyvät pehmeiksi. Soseuta kynnet maito-voiseokseen sauvasekoittimella.

3. Halkaise perunat ja kaavi kypsä sisältö isoon kulhoon. Sekoita valkosipuli-voiseos
ja perunat sähkövatkaimella sekaisin ja tasaiseksi muusiksi. Lisää tarvittaessa maitoa ja mausta suolalla.

4. Lusikoi muusi kevyesti voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

5. Asettele pinnalle muutama voi nokare ja hienonnettua rosmariinia.

6. Kuumenna 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoile uuniperunamuusi esimerkiksi kanapadan kanssa.

Katso myös: Gratinoitu perunamuusi

Katso myös Kotiliesi.fi: Timjamivoimuusi

X