Reseptit

Gratinoitu perunamuusi

Gratinoitu perunamuusi on mainio lisuke pataruoille, uunikalalle tai paistetuille makkaroille. Tuorejuustoa vaihtelemalla saat siihen erilaisia makumaailmoja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gratinoitu perunamuusi

  • 1 1/2 kg jauhoisia perunoita
  • 1 1/2-2 dl maitoa
  • 100 g voita
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 100 g pippurituorejuustoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada keitinvesi pois.

2. Kiehauta maito ja sulata siihen voi. Kypsennä valkosipulinkynnet seoksessa ja soseuta tasaiseksi.

3. Lisää maito-voi-valkosipuliseos kuumien perunoiden joukkoon ja vatkaa muusiksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon pippurituorejuusto. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Kääntele muusiin vielä puolet parmesaanista.

4. Lusikoi muusi uunivuokaan ja ripottele pinnalle loput parmesaaniraasteet.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

6. Viimeistele pinta persiljalla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa gratinoitu perunamuusi esimerkiksi riistapadan lisukkeena.

Katso myös: Selleri-perunamuusi

Katso myös Kotiliesi.fi: Timjamivoimuusi

X