Reseptit

Selleri-perunamuusi

Selleri-perunamuusi on loistava vaihtoehto perinteiselle muusille. Aromikas juuriselleri nostaa suosikin hetkessä luksusluokkaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Selleri-perunamuusi

  • 800 g juuriselleriä
  • 600 g perunoita (jauhoinen lajike)
  • 1 dl kuohukermaa
  • n. 2 dl perunoiden keitinleintä
  • 50 g voita
  • 1 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Selleri-perunamuusi tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele selleri ja perunat. Keitä kasvikset erikseen kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Säästä perunoiden keitinlientä pari desiä.

2. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää soseeseen kuohukerma, keitinlientä sekä voi. Vatkaa tasaiseksi.

3. Soseuta selleri joko sähkövatkaimella tai jos haluat soseesta aivan sileää, painele sellerit pyreeksi siivilän läpi. Yhdistä sellerisose perunamuusiin. Mausta selleri-perunamuusi suolalla ja tarjoa se arkena vaikkapa juurespyöryköiden kanssa tai joulupöydässä juureslaatikoiden sijaan.

Katso myös: Juuressurvos

Katso myös Kotiliesi.fi: Purjomuusi

X