Selleri-perunamuusi
Selleri-perunamuusi on loistava vaihtoehto perinteiselle muusille. Aromikas juuriselleri nostaa suosikin hetkessä luksusluokkaan.
Ainekset
Selleri-perunamuusi
- 800 g juuriselleriä
- 600 g perunoita (jauhoinen lajike)
- 1 dl kuohukermaa
- n. 2 dl perunoiden keitinleintä
- 50 g voita
- 1 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Selleri-perunamuusi tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele selleri ja perunat. Keitä kasvikset erikseen kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Säästä perunoiden keitinlientä pari desiä.
2. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää soseeseen kuohukerma, keitinlientä sekä voi. Vatkaa tasaiseksi.
3. Soseuta selleri joko sähkövatkaimella tai jos haluat soseesta aivan sileää, painele sellerit pyreeksi siivilän läpi. Yhdistä sellerisose perunamuusiin. Mausta selleri-perunamuusi suolalla ja tarjoa se arkena vaikkapa juurespyöryköiden kanssa tai joulupöydässä juureslaatikoiden sijaan.
Katso myös: Juuressurvos
Katso myös Kotiliesi.fi: Purjomuusi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous