Kauneus

Putous-näyttelijä Linda Wiklund ja 4 aivan erilaista tukkaa – ”Olen käynyt taisteluni ulkonäköni kanssa”

Atooppisen ihon vuoksi näyttelijä Linda Wiklund suosii apteekkikosmetiikkaa ja luottaa äitinsä antamiin ihonhoitovinkkeihin.

Teksti:
Oili Urmas
Kuvat:
Sampo Korhonen, Linda Wiklundin kotialbumi

Näyttelijä Linda Wiklund on nykyään sinut ulkonäkönsä kanssa.

Atooppisen ihon vuoksi näyttelijä Linda Wiklund suosii apteekkikosmetiikkaa ja luottaa äitinsä antamiin ihonhoitovinkkeihin.

Näyttelijä Linda Wiklund, 35, on tänä keväänä mukana Putous-viihdeohjelmassa. Hänellä on kaksi pientä lasta, joten arki on välillä hektistä. Kun hän haluaa hiljentyä kiireen keskellä, hän joogaa.

– Se on minun tapani rauhoittua, Linda kertoo.

Millainen on ihonhoitorutiinisi?

Minulla on atooppinen iho, joten suosin apteekeissa myytäviä tuotesarjoja. Ihoni tarvitsee paljon kos­teutta. Käytän Avènen kosteusvoidetta ja silmänympärysvoidetta. Äitini luottaa jojoba­öljyyn ihonhoidossa, ja uskon sen olevan hyväksi minullekin.

Kaksi vuotta sitten Lindalla oli vaaleanruskea polkkatukka.
Kaksi vuotta sitten Lindalla oli vaaleanruskea polkkatukka.

Iltaisin puhdistan kasvoni Atopik-sarjan puhdistusemulsiolla ja kasvovedellä. Aamuisin pesen kasvoni vedellä ja käytän kasvovettä. Pyrin käymään kerran kuussa jossakin hoidossa: se voi olla hieronta, kasvo- tai jalkahoito.

Miten meikkaat?

Arkisin voin olla hyvin ilman meikkiä ja jos meikkaan, käytän voidemaista poskipunaa ja cc-voidetta, jonka joukkoon lisään kosteusvoidetta.

Vahvistan kulmani kynällä. Olen itkijänainen, joten käytän maskaraa, joka ei valu poskille. Suosin ripsiväriä, jonka voi poistaa lämpimällä vedellä.

Linda on saanut työnsä vuoksi kokeilla erilaisia hiustyylejä. Kerran hänen hiuksensa sävytettiin vaalean­punaisiksi.
Linda Wiklund on saanut työnsä vuoksi kokeilla erilaisia hiustyylejä. Kerran hänen hiuksensa sävytettiin vaalean­punaisiksi.

Kun teen juhlameikin, rajaan silmät harmaalla luomivärillä, johon lisään pienen tipan vettä. Ihailen meikkaajia, jotka tekevät upeita korostuksia ja varjostuksia kasvoille, itse en osaa käyttää korostusväriä.

Miten suhtauduit ulkonäköösi nuorempana, entä nyt?

Olen sinut ulkonäköni kanssa. Ensimmäisen lapseni syntymä vaikutti minuun, ja siitä lähtien olen ollut tyytyväinen myös kehooni, sillä se toimii niin kuin pitääkin.

Se on antanut ruokaa ja lämpöä kahdelle lapselleni – se on muokkautunut heidän tarpeidensa mukaan.

Olen käynyt nuorena läpi omat taisteluni ulkonäköni ja painoni kanssa. Rakastan porkkanakakkua. Nuorena saatoin kieltäytyä kakkupalasta, mutta nykyään otan sen onnellisena vastaan aina, kun joku tarjoaa.

Miten hiustyylisi on vaihdellut vuosien varrella?

Jos saisin itse päättää, minulla olisi aina vaaleat ja pitkät hiukset. Mutta näyttelijänä minun on mukautettava hiustyyliäni roolien mukaan. Minulla on ollut jopa pikimusta tukka.

Vuonna 2017 Lindalla oli pitkät vaaleat hiukset. Kyseinen hiustyyli on hänen suosikkinsa.
Vuonna 2017 Lindalla oli pitkät kylmänvaaleat hiukset. Kyseinen hiustyyli on hänen suosikkinsa.

Mitkä ovat ulkoisen ja sisäisen hyvinvointisi kulmakivet?

Syön kasvisruokaa ja otan huomioon, että saan joka aterialla riittävästi proteiineja ja hiilihydraatteja. Varmistan myös, että ruokavaliossani on hyviä rasvoja. Se on luontevaa, koska rakastan pähkinöitä.

Liikun säännöllisesti. Olen tanssinut nuorena ja nykyään pyrin käymään kuntosalilla kolmesta viiteen kertaan viikossa. Lisäksi harrastan boulderointia, vesijuoksua ja joogaa.

Yritän nukkua vähintään seitsemän tuntia yössä, mutta aina se ei ole mahdollista, sillä olen kaksi- ja nelivuotiaiden lasten äiti.

Kenen tyyliä ihailet?

Kuustosen sisaruksilla Iinalla ja Minkalla on naisellinen mutta samalla maanläheinen tyyli, ihailen heitä.


Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 8/2024.


X