Matkailu

Tällainen on Tukholman kaunein kylpylähotelli, jossa puhelimet pannaan pois

Yasuragi-kylpylähotelli on kuin pieni pala Japania Tukholmassa. Karunkauniissa kylpylässä eletään rauhoittavia sääntöjä noudattaen.

Teksti:
Sanna Wallenius
Kuvat:
Yasuragi Japanese Spa

Onsen-altaan lämpimässä vedessä pääsee nirvanaan myös talvella.

Yasuragi-kylpylähotelli on kuin pieni pala Japania Tukholmassa. Karunkauniissa kylpylässä eletään rauhoittavia sääntöjä noudattaen.

Mieli hämmentyy jo Yasuragi-kylpylän edustalla, jossa japanilaisista pyhäköistä tutut punaiset torii-portit johdattavat tulijoita perille. Jos nyt olisi kevät, Yasuragin kirsikkapuut kukkisivat ja polku jatkuisi puutarhaan. Jotain kiehtovaa on silti talvikaudessakin: lumikuorrutteiset käppyrämännyt koristavat Hasseluddenin kukkulaa ja alhaalla siintää kaunis saaristo.

Vuodesta 1997 toiminut Yasuragi poikkeaa perinteisestä kylpylästä. Arkkitehti Yoji Kaskiman 1970-luvulla suunnittelema rakennus on muodoiltaan pelkistetty, jopa karu. Yasuragissa on omat sääntönsä. Jokainen vieraista pukeutuu japanilaiseen yukataan ja välttää hotellin julkisissa tiloissa kännykän käyttöä.

Yasuragissa eletään kylpylän sääntöjä noudattaen.
Yasuragissa eletään kylpylän sääntöjä noudattaen. © Yasuragi Japanese Spa

Kylpylässä noudatamme japanilaista peseytymisrituaalia istumalla pienillä puisilla jakkaroilla ja kaatamalla kiulusta vettä päällemme. Hiljaisessa huoneessa makoilemme lämmitetyillä vuoteilla, mutta todelliseen nirvanaan pääsen ulkoaltaassa, onsenissa. Tuulen terästämä lumisade pieksee kasvoja, ja silti höyryävän lämmin vesi rentouttaa jokaisen lihaksen. Tuntuu hyvältä olla aivan hiljaa ja antaa ajatuksen seikkailla.

Rentoutumisen jälkeen keho on valmis Yasuragin ohjatuille tunneille, jotka sisältyvät yöpymisen hintaan.

Miten perille? Lentäen tai laivalla Tukholmaan. Keskustan Slussenin pysäkiltä pääsee bussilla Orminge Centrumin kautta Hasseluddeniin, josta 5 minuutin kävelymatka Yasuragiin. Myös taksi kuljettaa keskustasta perille 30 minuutissa.

Yasuragin kylpylässä noudatetaan myös japanilaisia peseytymisrituaaleja.
Kylpylässä noudatetaan myös japanilaisia peseytymisrituaaleja. © Yasuragi Japanese Spa
Ruokailut kuuluvat Yasuragissa aina majoituspaketin hintaan.
Ruokailut kuuluvat Yasuragissa aina majoituspaketin hintaan. © Yasuragi Japanese Spa

Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 7/2024.


X