Reseptit

Uuniperunat paputäytteellä

Uuniperunat paputäytteellä on mainio, helppo ja edullinen kasvispäivän ruoka. Perunoiden puolittaminen puolittaa myös kypsennysajan, mutta voit tietysti kypsentää potut kokonaisinakin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uuniperunat

  • 4-8 isoa perunaa (jauhoinen lajike)
  • öljyä
  • sormisuolaa

Paputäyte

  • 1 prk (230 g) papuja (esim. papumix)
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 1/2 tl chilimausteseosta tai juustokuminaa
  • 1 limetin mehu
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • 2 dl paksua jogurttia

Valmistusohje

Uuniperunat paputäytteellä tehdään helposti näin:

1. Pese perunat juuresharjalla puhtaiksi. Puolita ne ja laita uunivuokaan. Sipaise leikkuupinta öljyllä, mausta ripauksella sormisuolaa. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile perunoiden kypsyyttä tikulla.

2. Tee papuhöystö perunoiden kypsyessä. Huuhtele pavut siivilässä kylmällä vedellä. Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja chilimausteseos tai juustokumina. Anna seoksen hautua 10 minuuttia. Mausta höystö limettimehulla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

3. Tarjoa uuniperunat paputäytteellä kuumina jogurtin kanssa.

Katso myös: Täytetyt uuniperunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Uuniperunat kalatäytteellä

X