Reseptit

Uuniseiti

Uuniseiti maustetaan currylla ja yrteillä.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g pakasteseitiä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 sipulia
  • pieni purjosipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl currya
  • 1 dl kalalientä
  • 2 rkl silputtua tuoretta tilliä

Valmistusohje

 

1. Anna pakastekalan sulaa hieman ja nosta se uunivuokaan. Mausta kala sitruunamehulla sekä maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

2. Kuori ja silppua sipulit. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää sipulit, purjosipuli ja curry. Paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes sipulit ovat saaneet väriä.

3. Lisää kalaliemi, kiehauta seos ja kaada se pakastekalan päälle uunivuokaan. Kypsennä kalaa 175 asteen uuninlämmössä 30-45 minuuttia sen mukaan, kuinka jäinen kala on uuniin pantaessa. Ripottele valmiin ruoan pinnalle hienonnettua tilliä.

X