uunissa paahdetut parsat
Reseptit

Uunissa paahdetut parsat

Uunissa paahdetut parsat ovat maultaan intensiivisempiä kuin keittäen kypsennetyn. Cashewpähkinäkastike on terveellinen ja maukas hollandaisekastikkeen korvike.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunissa paahdetut parsat

  • 500 g vihreää parsaa
  • 2 tl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Cashewpähkinäkastike

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl pähkinöiden liotusvettä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Uunissa paahdetut parsat tehdään helposti näin:

1. Anna cashewpähkinöiden liota haaleassa vedessä vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Jauha pähkinät liotusveden kanssa sileäksi. Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi, mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

2. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Poista parsoista puumainen kanta. Kuori parsat tarvittaessa kevyesti. Ohuita vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria.

3. Laita parsat pellille. Valuta päälle öljyä ja kääntele parsoja niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Mausta hyvin kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

4. Paahda parsoja 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Viimeistele uunissa paahdetut parsat halutessasi raastetulla tai suikaloidulla luomusitruunan kuorella.

Katso myös: Parsan grillaaminen – näin onnistut varmasti!

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa kuuluu kevääseen – katso parhaat vinkit ja ideat!

X