Vadelmajäädyke
Vadelmajäädyke on Kansallisteatterissa työskennelleen Katariina Kaitueen joulupöydän klassikko ja raikas pitkälle juhla-aterialle.
Ainekset
Vadelmajäädyke
- 200 g (n. 4 dl) kotimaisia pakastevadelmia
- 3 kananmunan keltuaista
- 1 dl sokeria
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- (2-3 rkl marjalikööriä)
Valmistusohje
Vadelmajäädyke tehdään helposti näin:
1. Sulata vadelmat ja soseuta ne joko sauvasekoittimella tai siivilän läpi paseeraamalla. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma.
2. Yhdistä keltuaisvaahtoon marjasose hyvin sekoittaen ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Voit halutessasi lisätä mausteeksi esim. vadelma- tai mesimarjalikööriä.
3. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
4. Ota aterian alkaessa jäädyke pakastimesta jääkaappiin. Kasta vuoka aterian päätyttyä nopeasti kuumaan veteen ja kumoa vadelmajäädyke tarjoiluvadille.
Katso myös: Jäädyke on raikas ja hienostunut jälkiruokien klassikko – näillä resepteillä onnistut
Katso myös Kotiliesi.fi: Puolukkajäädyke ja piparkakunmakuinen kolakastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous