
Valkopaputahnaa ja uuniperunoita
Valkopaputahna maistuu ihanalta uuniperunan kanssa. Siihen voi myös dippailla rapeaa leipää ja raakoja kasviksia.
Valkopaputahna maistuu ihanalta uuniperunan kanssa. Siihen voi myös dippailla rapeaa leipää ja raakoja kasviksia.
Ainekset
Uuniperunat:
- 4 isoa jauhoista perunaa (Rosamunda)
Valkopaputäyte:
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 prk (400 g) valkoisia papuja
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl seesaminsiemenöljyä
- 1/2 rl suolaa
Lisäksi
- kylmäsavulohiviipaleita tai sulatettuja katkarapuja
Valmistusohje
1. Mittaa cashewpähkinät kulhoon. Kaada päälle kylmää vettä. Anna liota jääkaapissa kahdesta neljään tuntia. Kaada pavuista vesi pois.
2. Pese perunat. Pistele kuoreen haarukalla reikiä. Kääräise perunat alumiinifolion sisälle nyyteiksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunti.
3. Kaada valkoiset pavut lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja.
4. Mittaa kulhoon cashewpähkinät, valkoiset pavut, valkosipulinkynnet, persilja, sitruunanmehu, seesaminsiemenöljy ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Maista, ja mausta tar- vittaessa suolalla. Tarjoile valkopaputahnaa ja kylmäsavulohiviipaleita tai sulatettuja katkarapuja uuniperunoiden kanssa.
Lisää ihania kasvistahnoja:
Kommentit
Suolan määrä tuntuu paljolta, jos tarkoitetaan puoli ruokalusikallista…
Kommentit
Suolan määrä tuntuu paljolta, jos tarkoitetaan puoli ruokalusikallista…
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous