Vanukkaat ja kiivi-minttusalsa
Vanukas on helpohko jälkiruoka, johon kiivi-minttusalsa antaa ihanaa raikkautta.
Ainekset
- 2 prk (5 dl) Cocos & Lime -ruokakermaa (5 % rasvaa)
- 1 1/4 dl Multi-hyytelösokeria
Kiivi-minttusalsa:
- 3 kiiviä
- 1 nippu tuoretta minttua
- 2 rkl vaaleaa siirappia
Valmistusohje
Raikas kiivi-minttusalsa antaa pehmeälle vanukkaalle pirteän aromin.
1. Sekoita kattilassa ruokakerma ja sokeri keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen 1⁄2 minuuttia.
2. Jaa seos pieniin annoskulhoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa.
3. Kuori ja leikkaa kiivit pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu ja mausta kiivit mintulla ja siirapilla.
4. Jaa kiiviseos jähmettyneiden vanukkaiden päälle.
570 kJ (140 kcal) / 1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous