Reseptit

Vanukkaat ja kiivi-minttusalsa

14.7.2014 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

2 prk (5 dl) Cocos & Lime -ruokakermaa (5 % rasvaa)
1 1/4 dl Multi-hyytelösokeria

Kiivi-minttusalsa:

3 kiiviä
1 nippu tuoretta minttua
2 rkl vaaleaa siirappia

Valmistusohje

Raikas kiivi-minttusalsa antaa pehmeälle vanukkaalle pirteän aromin.

1. Sekoita kattilassa ruokakerma ja sokeri keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen 1⁄2 minuuttia.

2. Jaa seos pieniin annoskulhoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa.

3. Kuori ja leikkaa kiivit pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu ja mausta kiivit mintulla ja siirapilla.

4. Jaa kiiviseos jähmettyneiden vanukkaiden päälle.

570 kJ (140 kcal) / 1 annos

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *