Reseptit

Värikäs kasvissosekeitto

Kasvissosekeittoon kannattaa kokeilla lisätä jogurttia. Jos haluat maidottoman version, myös kaura- tai soijamaito ajaa saman asian.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl curryä
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • yhden appelsiinin mehu
  • 200 g parsakaalia
  • vettä
  • mineraalisuolaa

Lisäksi:

  • 1 dl maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

Värikäs kasvissosekeitto saa värinsä porkkanasta, punaisista linsseistä ja parsakaalista.

Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli ja kuullota sitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää curry ja jatka paistamista hetki. Lisää porkkananpalat sekä kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää huuhdotut linssit, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ja linssit ovat aivan pehmeitä.

Soseuta keiton aineet ja kaada ne takaisin kattilaan. Lisää appelsiinimehu ja kuumenna keitto kiehumispisteeseen. Jaa parsakaali  pieniksi kukinnoiksi ja paloittele parsakaalin varsi. Keitä parsakaalinpaloja mineraalisuolalla maustetussa vedessä pari minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Valuta parsakaalinpalat ja sekoita ne kuuman keiton joukkoon.

Annostele keitto tarjolle ja valuta joukkoon vähän jogurttia.

Laktoositon vaihtoehto: Jätä keitosta jogurtti pois. Voit halutessasi korvata sen kookos-, soija- tai kauramaidolla.

X