21.5.2012

Värikäs salaatti

Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4-6 luumutomaattia
1 prk artisokansydämiä (öljyssä tai vedessä)
200 g (buffalo)mozzarellaa (rasvaa 25 %)
100 g mustia kivettömiä oliiveja
iso nippu basilikaa

kastike:

4 rkl oliiviöljyä (extra virgin)
2 rkl balsamiviinietikkaa
4 hienonnettua säilöttyä anjovisfileetä
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Nauti Välimerellinen värikas salaatti kevyenä lounaana täysjyväleivän kanssa.

  1. Puolita pienehköt luumutomaatit. Leikkaa isot neljään osaan. Jos tomaatit ovat mauttomia, ripauta niille hieman oliiviöljyä, sokeria ja kuivattua timjamia ja kuivaa niitä 80-asteisessa uunissa yön yli.
  2. Valuta artisokat ja viipaloi juusto.
  3. Lado salaattikulhoon kerroksittain tomaattia, artisokkaa, juustoa, basilikaa ja oliiveja.
  4. Sekoita kastikeainekset ja valuta salaatille.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi