Vegeragu
Vegeragu saa ruokaisuutta sekaan soseutetusta tofusta. Kastikkeeseen menee puolet tofupaketista – surauta loput vaikka smoothien sekaan! Kun nautit maukkaan ragun täysjyväpastan kanssa, saat hyvää kuitua ja olo pysyy kylläisenä pidempään.
Ainekset
Vegeragu
- 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
- 1/2 rs (à 450 g) silken-tofua
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- pieni pala juuriselleriä
- 200 g herkkusieniä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl punaviiniä
- 2 tl kuivattua yrttisekoitusta
- 2 tl sokeria
- 1 1/2 tl suolaa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Vegeragu tehdään helposti näin:
1. Soseuta paseerattu tomaatti ja pehmeä tofu kulhossa sauvasekoittimella.
2. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, porkkana ja juurisellerinpala. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
3. Paista sipuleita öljyssä paistokasarissa pari minuuttia. Lisää loput kasvikset ja tomaattipyree. Paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää tomaatti-tofukastike, viini, yrttisekoitus, sokeri ja suola. Kypsennä hiljalleen poristen noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike kuivahtaa. Viimeistele tuoreella basilikalla.
4. Tarjoile vegeragu täysjyväpastan tai -riisin ja halutessasi parmesaanin kanssa.
Katso myös: Pasta alla Norma
Katso myös Kotiliesi.fi: Linssibolognese
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous