Reseptit

Vegeragu

Vegeragu saa ruokaisuutta sekaan soseutetusta tofusta. Kastikkeeseen menee puolet tofupaketista – surauta loput vaikka smoothien sekaan! Kun nautit maukkaan ragun täysjyväpastan kanssa, saat hyvää kuitua ja olo pysyy kylläisenä pidempään.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegeragu

  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 1/2 rs (à 450 g) silken-tofua
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • pieni pala juuriselleriä
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 tl kuivattua yrttisekoitusta
  • 2 tl sokeria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Vegeragu tehdään helposti näin:

1. Soseuta paseerattu tomaatti ja pehmeä tofu kulhossa sauvasekoittimella.

2. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, porkkana ja juurisellerinpala. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

3. Paista sipuleita öljyssä paistokasarissa pari minuuttia. Lisää loput kasvikset ja tomaattipyree. Paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää tomaatti-tofukastike, viini, yrttisekoitus, sokeri ja suola. Kypsennä hiljalleen poristen noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike kuivahtaa. Viimeistele tuoreella basilikalla.

4. Tarjoile vegeragu täysjyväpastan tai -riisin ja halutessasi parmesaanin kanssa.

Katso myös: Pasta alla Norma

Katso myös Kotiliesi.fi: Linssibolognese

X