vietnamilaiset kevätrullat
Reseptit

Vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä

Vietnamilaiset kevätrullat sopivat joko alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Tarjoa niiden kanssa kalakastikepohjaista dippikastiketta ja makeaa chilikastiketta.
Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 15 jättikatkarapua tai 1 rasia (215 g) Sushi Ebi -katkarapuja
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl silputtua korianteria
  • 1 annos mango-avokadosalsaa
  • 1 rasia vuonankaalia

Lisäksi:

  • 15 kpl dl (halkaisijaltaan 22 cm) riisipaperiarkkia

Mango-avokadosalsa:

  • 1 syöntikypsä mango
  • 2 syöntikypsää avokadoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 kevätsipuli ja/tai 1 dl silputtua, tuoretta korianteria
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

 

1. Sekoita makea chilikastike ja korianterisilppu sulaneiden jättirapujen joukkoon. Anna rapujen maustua muiden valmisteluiden ajan.

2. Tee mango-avokadosalsa: Kuori avokadot ja mango, poista kivet ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ehkäisemään hedelmien tummumista. Silppua sipuli ja/tai korianteri ja sekoita avokadon ja mangon joukkoon. Mausta salsa makealla chilikastikkeella.

3. Kasta riisipaperilevyt yksi kerrallaan lämpimässä vedessä, jotta ne pehmenevät.

5. Asettele täytteet levyjen päälle: ravunpyrstö alimmaiseksi, sitten mango-avokadosalsaa ja lopuksi salaattia.

6. Taittele reunat täytteen päälle ja rullaa kiinni.

7. Tarjoa kevätrullat makean chilikastikkeen kanssa.

X