Reseptit

Vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä

12.5.2014 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Vietnamilaiset kevätrullat sopivat joko alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Tarjoa niiden kanssa kalakastikepohjaista dippikastiketta ja makeaa chilikastiketta.

Ainekset

15 jättikatkarapua tai 1 rasia (215 g) Sushi Ebi -katkarapuja
3 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl silputtua korianteria
1 annos mango-avokadosalsaa
1 rasia vuonankaalia

Lisäksi:

15 kpl dl (halkaisijaltaan 22 cm) riisipaperiarkkia

Mango-avokadosalsa:

1 syöntikypsä mango
2 syöntikypsää avokadoa
1/2 sitruunan mehu
1 kevätsipuli ja/tai 1 dl silputtua, tuoretta korianteria
2 rkl makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

 

1. Sekoita makea chilikastike ja korianterisilppu sulaneiden jättirapujen joukkoon. Anna rapujen maustua muiden valmisteluiden ajan.

2. Tee mango-avokadosalsa: Kuori avokadot ja mango, poista kivet ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ehkäisemään hedelmien tummumista. Silppua sipuli ja/tai korianteri ja sekoita avokadon ja mangon joukkoon. Mausta salsa makealla chilikastikkeella.

3. Kasta riisipaperilevyt yksi kerrallaan lämpimässä vedessä, jotta ne pehmenevät.

5. Asettele täytteet levyjen päälle: ravunpyrstö alimmaiseksi, sitten mango-avokadosalsaa ja lopuksi salaattia.

6. Taittele reunat täytteen päälle ja rullaa kiinni.

7. Tarjoa kevätrullat makean chilikastikkeen kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *