Reseptit

Vihreä hummus maistuu pitakolmioiden kanssa

16.5.2014 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Pekka Holmström

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Lähi-idän keittiö pursuaa ihania makuja. Kokeile hummusta pitakolmioiden kanssa ja nappaa ne mukaan kesän piknikille. Vihreä hummus saa värinsä silputusta lehtipersiljasta.

Ainekset

Vihreä hummus:

2 tlk säilöttyjä kikherneitä
2-4 valkosipulinkynttä
1 dl silputtua lehtipersiljaa
1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1/2 dl seesamiöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja valuta kikherneet lävikössä.

2. Pane kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä karkeaksi soseeksi. Lisää joukkoon tarvittaessa vettä sen verran,että seos notkistuu tahnamaiseksi.

3. Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja tasoittele hiukan keskeltä. Lorauta päälle tilkka oliiviöljyä ja tarjoa pitaleivän tai pitakolmioiden kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme