Reseptit

Vihreä hummus maistuu pitakolmioiden kanssa

16.5.2014 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 tlk säilöttyjä kikherneitä
2-4 valkosipulinkynttä
1 dl silputtua lehtipersiljaa
1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1/2 dl seesamiöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Lähi-idän keittiö pursuaa ihania makuja. Kokeile hummusta pitakolmioiden kanssa ja nappaa ne mukaan kesän piknikille. Vihreä hummus saa värinsä silputusta lehtipersiljasta.

1. Huuhdo ja valuta kikherneet lävikössä.

2. Pane kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä karkeaksi soseeksi. Lisää joukkoon tarvittaessa vettä sen verran,että seos notkistuu tahnamaiseksi.

3. Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja tasoittele hiukan keskeltä. Lorauta päälle tilkka oliiviöljyä ja tarjoa pitaleivän tai pitakolmioiden kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme