Vihreä kasviskeitto
Vihreä kasviskeitto maistuu hellesäällä kylmänä ja sadepäivänä lämmitettynä. Tarjoa keiton kanssa persiljasilpulla ja pippurisekoituksella maustettua paksua jogurttia.
Ainekset
Vihreä kasviskeitto
- 2 nippusipulia varsineen
- 1 rkl öljyä
- n. 100 g babypinaattia
- 3 dl herneitä (tuoreita tai pakastettuja)
- 1/2 kurkkua
- 1/2 ruukkua lehtipersikaa
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl sitruuna- tai limemehua
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
LIsäksi
- 2 dl paksua jogurttia
- 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
- pippurisekoitusta
Valmistusohje
Vihreä kasviskeitto tehdään helposti näin:
1. Silppua sipulit varsineen ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa. Huuhtele pinaatti. Riivi herneet, jos käytät tuoreita herneitä. Paloittele kurkku. Liuota liemikuutio 1 desilitraan kuumaa vettä.
2. Laita kasvikset, kasvisliemi ja 4 dl jääkylmää vettä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi. Lisää sitruuna- tai limemehu ja mausteet.
3. Mausta jogurtti silputulla persiljalla ja pippurisekoituksella, tarjoa keiton kanssa.
Katso myös: Kylmä hernekeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Sikke Sumarin kylmä kurkkukeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous