Reseptit

Vihreä kasviskeitto

Vihreä kasviskeitto maistuu hellesäällä kylmänä ja sadepäivänä lämmitettynä. Tarjoa keiton kanssa persiljasilpulla ja pippurisekoituksella maustettua paksua jogurttia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihreä kasviskeitto

  • 2 nippusipulia varsineen
  • 1 rkl öljyä
  • n. 100 g babypinaattia
  • 3 dl herneitä (tuoreita tai pakastettuja)
  • 1/2 kurkkua
  • 1/2 ruukkua lehtipersikaa
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl sitruuna- tai limemehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

LIsäksi

  • 2 dl paksua jogurttia
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • pippurisekoitusta

Valmistusohje

Vihreä kasviskeitto tehdään helposti näin:

1. Silppua sipulit varsineen ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa. Huuhtele pinaatti. Riivi herneet, jos käytät tuoreita herneitä. Paloittele kurkku. Liuota liemikuutio 1 desilitraan kuumaa vettä.

2. Laita kasvikset, kasvisliemi ja 4 dl jääkylmää vettä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi. Lisää sitruuna- tai limemehu ja mausteet.

3. Mausta jogurtti silputulla persiljalla ja pippurisekoituksella, tarjoa keiton kanssa.

Katso myös: Kylmä hernekeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Sikke Sumarin kylmä kurkkukeitto

X