villit sieniletut
Reseptit

Villit sieniletut

Pitsireunaiset kesäletut voi myös maustaa ryöpätyillä voikukan tai nokkosen lehdillä. Letut maustaa itse tehty sienisuola.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Letut:

  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2-1 tl sienisuolaa

Paistamiseen:

  • voita tai öljyä

Villisalsa:

  • 5 dl villikasveja (esim. vuohenputken, voikukan lehtiä)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 tl viinietikkaa tai sitruunan mehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee lettutaikina. Vatkaa munat ja maito keskenään ja sekoita joukkoon jauhot. Mausta suolalla ja anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

2. Tee villisalsa. Hienonna villiyrtit silpuksi ja sekoita joukkoon öljy, etikka ja mausteet.

3. Paista letut voissa tai öljyssä. Tarjoa ne paistettujen sienten ja villisalsan kera.

Sienisuola: Kuivatuista sienistä ja merisuolasta (1:1) teet ihanan makusuolan. Lisää halutessasi kuivattuja villikasveja, kuten nokkosta.

 

X