Reseptit

Villit sieniletut

10.8.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pitsireunaiset kesäletut voi myös maustaa ryöpätyillä voikukan tai nokkosen lehdillä. Letut maustaa itse tehty sienisuola.

Ainekset

Letut:

5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2-1 tl sienisuolaa

Paistamiseen:

voita tai öljyä

Villisalsa:

5 dl villikasveja (esim. vuohenputken, voikukan lehtiä)
3 rkl oliiviöljyä
1-2 tl viinietikkaa tai sitruunan mehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee lettutaikina. Vatkaa munat ja maito keskenään ja sekoita joukkoon jauhot. Mausta suolalla ja anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

2. Tee villisalsa. Hienonna villiyrtit silpuksi ja sekoita joukkoon öljy, etikka ja mausteet.

3. Paista letut voissa tai öljyssä. Tarjoa ne paistettujen sienten ja villisalsan kera.

Sienisuola: Kuivatuista sienistä ja merisuolasta (1:1) teet ihanan makusuolan. Lisää halutessasi kuivattuja villikasveja, kuten nokkosta.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme