Villit sieniletut
Pitsireunaiset kesäletut voi myös maustaa ryöpätyillä voikukan tai nokkosen lehdillä. Letut maustaa itse tehty sienisuola.
Ainekset
Letut:
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2-1 tl sienisuolaa
Paistamiseen:
- voita tai öljyä
Villisalsa:
- 5 dl villikasveja (esim. vuohenputken, voikukan lehtiä)
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1-2 tl viinietikkaa tai sitruunan mehua
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Sieniletut tehdään näin:
1. Tee lettutaikina. Riko kananmunat yksitellen kulhoon. Vatkaa munat ja maito keskenään kulhossa ja sekoita joukkoon jauhot. Mausta taikina suolalla ja anna sen turvota noin 15 minuuttia.
2. Tee sillä aikaa villisalsa. Hienonna villiyrtit silpuksi ja sekoita joukkoon öljy, etikka ja mausteet.
3. Paista sieniletut pannulla voissa tai öljyssä. Tarjoa ohukaiset paistettujen sienten ja villisalsan kera iltapalana tai kevyenä lounaana.
Sienisuola: Kuivatuista sienistä ja merisuolasta (1:1) teet ihanan makusuolan. Lisää halutessasi kuivattuja villikasveja, kuten nokkosta.
Saatat pitää myös spelttiletuista, katkarapujen kanssa tarjottavista perunaletuista tai muurinpohjaletuista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Pinaattiletut x 6 – katso herkulliset täytevaihtoehdot ja saat vaihtelua ruokapöytään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous