Reseptit

Villit sieniletut

Pitsireunaiset kesäletut voi myös maustaa ryöpätyillä voikukan tai nokkosen lehdillä. Letut maustaa itse tehty sienisuola.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Letut:

  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2-1 tl sienisuolaa

Paistamiseen:

  • voita tai öljyä

Villisalsa:

  • 5 dl villikasveja (esim. vuohenputken, voikukan lehtiä)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 tl viinietikkaa tai sitruunan mehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Sieniletut tehdään näin:

1. Tee lettutaikina. Riko kananmunat yksitellen kulhoon. Vatkaa munat ja maito keskenään kulhossa ja sekoita joukkoon jauhot. Mausta taikina suolalla ja anna sen turvota noin 15 minuuttia.

2. Tee sillä aikaa villisalsa. Hienonna villiyrtit silpuksi ja sekoita joukkoon öljy, etikka ja mausteet.

3. Paista sieniletut pannulla voissa tai öljyssä. Tarjoa ohukaiset paistettujen sienten ja villisalsan kera iltapalana tai kevyenä lounaana.

Sienisuola: Kuivatuista sienistä ja merisuolasta (1:1) teet ihanan makusuolan. Lisää halutessasi kuivattuja villikasveja, kuten nokkosta.

Saatat pitää myös spelttiletuista, katkarapujen kanssa tarjottavista perunaletuista tai muurinpohjaletuista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Pinaattiletut x 6 – katso herkulliset täytevaihtoehdot ja saat vaihtelua ruokapöytään

 

X