Reseptit

Voileipäkakku kasvistäytteellä

Voileipäkakku kasvistäytteellä on raikas ja mehevä. Jos haluat kakusta vegaanisen, vaihda maitotuotteet kasvipohjaisiin ja korvaa hunaja siirapilla.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 pkt (700 g) juureen tehtyä viipaleleipää (esim. Pågen)

Kostutukseen:

  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl sitruunamehua

Punajuuritäyte:

  • 150 g etikkapunajuurta
  • 150 g piparjuurituorejuustoa
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4-1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Fetajuustotäyte:

  • 100 g kurkkua
  • 150 g fetajuustoa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Pinnalle:

  • 2-3 avokadoa
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Koristeeksi:

  • 1/2 kurkkua
  • tuoreita herneitä
  • basilikaa
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Valmista ensin täytteet. Pu­najuuritäyte: Raasta punajuuret raastimen hienolla terällä tai hienonna sauvasekoittimella soseeksi. Lisää sekaan muut ai­neet.

2. Fetatäyte: Halkaise kurkku pitkittäin, kaavi pois siemenet ja leikkaa kurkku aivan pieniksi kuutioiksi. Murenna feta. Sekoi­ta täyteainekset keskenään.

3. Kokoa kakku suoraan tarjoi­luvadille. Leikkaa leivistä pois kuoret. Laita 4 leipäviipaletta vadille. Kostuta leivät hyvin reunoja myöten. Levitä päälle punajuuritäyte. Peitä leivillä, kostuta ja lisää juustotäyte ja viimeinen leipäkerros. Kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa.

4. Valmista kakun kuorrute. So­seuta avokadot sitruunamehun kanssa. Lisää tuorejuusto ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kurkusta pitkittäin leikatuilla ja rullalle kääräis­tyillä suikaleilla, tuoreilla her­neillä, basilikanlehdillä sekä syötävillä kukilla.

Katso myös: Kasvisvoileipäkakku

Kotiliesi.fi: Vegaanin voileipäkakku

X