
Voileipäkakku kasvistäytteellä
Voileipäkakku kasvistäytteellä on raikas ja mehevä. Jos haluat kakusta vegaanisen, vaihda maitotuotteet kasvipohjaisiin ja korvaa hunaja siirapilla.
Ainekset
Pohja:
- 1 pkt (700 g) juureen tehtyä viipaleleipää (esim. Pågen)
Kostutukseen:
- 1 dl vettä
- 1/2 dl sitruunamehua
Punajuuritäyte:
- 150 g etikkapunajuurta
- 150 g piparjuurituorejuustoa
- 1 tl hunajaa
- 1/4-1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Fetajuustotäyte:
- 100 g kurkkua
- 150 g fetajuustoa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Pinnalle:
- 2-3 avokadoa
- 1/2 dl sitruunamehua
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Koristeeksi:
- 1/2 kurkkua
- tuoreita herneitä
- basilikaa
- syötäviä kukkia
Valmistusohje
1. Valmista ensin täytteet. Punajuuritäyte: Raasta punajuuret raastimen hienolla terällä tai hienonna sauvasekoittimella soseeksi. Lisää sekaan muut aineet.
2. Fetatäyte: Halkaise kurkku pitkittäin, kaavi pois siemenet ja leikkaa kurkku aivan pieniksi kuutioiksi. Murenna feta. Sekoita täyteainekset keskenään.
3. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Leikkaa leivistä pois kuoret. Laita 4 leipäviipaletta vadille. Kostuta leivät hyvin reunoja myöten. Levitä päälle punajuuritäyte. Peitä leivillä, kostuta ja lisää juustotäyte ja viimeinen leipäkerros. Kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa.
4. Valmista kakun kuorrute. Soseuta avokadot sitruunamehun kanssa. Lisää tuorejuusto ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kurkusta pitkittäin leikatuilla ja rullalle kääräistyillä suikaleilla, tuoreilla herneillä, basilikanlehdillä sekä syötävillä kukilla.
Katso myös: Kasvisvoileipäkakku
Kotiliesi.fi: Vegaanin voileipäkakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous