Reseptit

Voitaikinalla kuorrutettu ahven-lohikeitto

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-5 uutta perunaa
  • vettä, suolaa, tilliä
  • 100 g lohta
  • 100 g ahvenfileitä
  • 1 salottisipuli
  • 1 porkkana
  • 2-3 dl vahvaa kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • tuoretta tilliä
  • (tilkka madeiraa)
  • sitruunamehua

Voitaikinakuori:

  • valmista voitaikinaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Ahven-lohikeitto saa uunissa voitaikinakuorrutuksen

Pese ja paloittele perunat ja keitä ne niukassa, suolan ja tillin maustamassa vedessä. Laita jäähtymään.

Poista kaloista ruodot ja leikkaa kalat reilun sentin kokoisiksi paloiksi. Silppua sipuli ja porkkana aivan hienoksi ja kuullota voissa kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää kalaliemi ja valkoviini. Anna kiehua kokoon noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta.

Ota kattila liedeltä ja lisää voi pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää mausteeksi hienoksi leikattua tilliä, tilkka madeiraa ja sitruunamehua.

Jaa kala- ja perunakuutiot kahdelle syvälle, kulhomaiselle lautaselle. Kaada maukas liemi päälle.

Lämmitä uuni noin 200 asteeseen. Kauli voitaikina isoksi levyksi ja peitä sillä keitto ja astian reunat. Sivele kananmunalla ja kypsennä uunissa 10– 15 minuuttia tai kunnes kuori on kypsä ja kauniin kullankeltainen. Tarjoa heti kuumana.

Ohje: Lohimaan ravintola, Tervo

X