Reseptit

Vuohenjuusto-sipulipiirakka

Vuohenjuusto-sipulipiirakka on juuston ystävän unelma. Voit hyvin käyttää sipulipiiraaseen vuohenjuuston sijaan kaappiin jääneita erilaisia juustojämiä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vuohenjuusto-sipulipiirakka:

  • 1 iso lehtitaikinalevy

Täyte:

  • 5 isoa sipulia
  • 2 punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl hienonnettua tuoretta timjamia ja salviaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 100 g voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

Vuohenjuusto-sipulipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sulata lehtitaikinalevy ja kauli sitä hieman isommaksi leivinpaperin päällä. Liu’uta taikina paperin avulla uunipannuun tai isoon suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Painele taikina tiiviisti uunipannun tai -vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Kuori ja suikaloit sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja oliiviöljy isossa kasarissa. Lisää sipuli ja paista niin, että ne saavat hieman väriä. Lisää timjami ja salvia sekä hunaja, suola ja mustapippuri. Hauduta muutama minuutti ja kaada seos lehtitaikinapohjan päälle.

3. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja mausta sinapilla sekä ripauksilla suolaa ja mustapippuria. Kaada seos sipuliseoksen päälle.

4. Lisää pinnalle viipaloitu vuohenjuusto ja juustoraaste ja paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Jäähdytä hieman ja tarjoa vuohenjuusto-sipulipiirakka raikkaan salaatin kera.

Katso myös: Juusto-sipulipiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Karamellisoiduilla sipuleilla viimeistelty vuohenjuustopiirakka

X