Reseptit

Vuohenputkipasta

Vuohenputkipasta on ruokaisa kasvisateria, jolla lähtee kovempikin nälkä. Voit käyttää vuohenputkipestoa tavallisen peston tapaan esimerkiksi leivän päällä. Kokeile pestoa myös kukkakaalin kuorrutukseen.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vuohenputkipasta:

  • 200 g pastaa
  • 200 g kirsikkatomaatteja

Vuohenputkipesto:

  • n. 4 dl tuoreita vuohenputken lehtiä
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl öljyä
  • 1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • n. 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria

Paahdetut kikherneet:

  • 1 tlk (230 g) kypsiä kikherneitä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl suolaa
  • maun mukaan chilijauhetta

Viimeistelyyn:

  • villiyrttejä maun mukaan

Valmistusohje

Vuohenputkipasta valmistuu helposti näin:

1. Hienonna pestoainekset sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi tahnaksi.

2. Valuta kikherneet. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Kaada kikherneet mausteseoksen joukkoon ja pyörittele kulhossa niin, että öljy tarttuu niihin kunnolla. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda kikherneitä 200 asteisessa uunissa, välillä käännellen kunnes ne ovat sisältä asti rapeita.

3. Keitä haluamasi pasta pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Viipaloi kirsikkatomaatit. Sekoita pastan sekaan pesto, paahdetut kikherneet ja kirsikkatomaatit. Ripottele vuohenputkipasta päälle villivihanneksia.

Katso myös: Villiyrttipasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Tiesitkö? Tähän aikaan päivästä villiyrtit pitäisi kerätä – tunnista ja poimi parhaat reseptit

X