Yrteillä kuorrutettu possunfilee
Possunfilee kuorrutetaan herkullisella yrtti-valkosipulikuorrutteella.
Ainekset
- öljyä ruskistamiseen
- 1 porsaan sisä- tai pihvifilee
- ½ tl mineraalisuolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
yrttikuorrutus:
- 1 nippu persiljaa
- ruukullinen basilikaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl pestoa
- ½ dl ruiskorppujauhetta
Valmistusohje
Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää porsaanfilee ja ruskista se joka puolelta kauniin väriseksi. Mausta ruskistunut pinta mineraalisuolalla ja mustapippurilla.
Hienonna persilja ja basilika. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään kaikki yrttikuorrutuksen aineet.
Nosta porsaanfilee uunivuokaan ja levitä kuorrutus tasaisesti fileen päälle. Työnnä fileen keskelle lihalämpömittari.
Kypsennä lihaa 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Sisäfilee kypsyy lyhyemmässä ajassa kuin pihvifilee, joka on ulkofileetä. Anna fileen levätä hetki ennen kuin leikkaat sen tarjolle.
Filee maistuu uunissa kypsennettyjen perunalohkojen ja raikkaan salaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous