17.6.2012

Yrteillä kuorrutettu possunfilee

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Possunfilee kuorrutetaan herkullisella yrtti-valkosipulikuorrutteella.

Ainekset

öljyä ruskistamiseen
1 porsaan sisä- tai pihvifilee
½ tl mineraalisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria

yrttikuorrutus:

1 nippu persiljaa
ruukullinen basilikaa
3 valkosipulinkynttä
1 dl pestoa
½ dl ruiskorppujauhetta

Valmistusohje

Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää porsaanfilee ja ruskista se joka puolelta kauniin väriseksi. Mausta ruskistunut pinta mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Hienonna persilja ja basilika. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään kaikki yrttikuorrutuksen aineet.

Nosta porsaanfilee uunivuokaan ja levitä kuorrutus tasaisesti fileen päälle. Työnnä fileen keskelle lihalämpömittari.

Kypsennä lihaa 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Sisäfilee kypsyy lyhyemmässä ajassa kuin pihvifilee, joka on ulkofileetä. Anna fileen levätä hetki ennen kuin leikkaat sen tarjolle.

Filee maistuu uunissa kypsennettyjen perunalohkojen ja raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi