Reseptit

Yrttikuorrutettu hummeri

Vinkki illallispöytään: yrttikuorrutettu hummeri, jonka ohella voit tarjoilla vaikkapa jokirapu-sahramirisottoa.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 hummeri

keitinliemi:

  • 2 l vettä
  • 2 rkl merisuolaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 paloiteltu sipuli
  • 1 viipaloitu porkkana
  • pala tuoretta fenkolia kuutioina
  • muutama timjamioksa
  • 0.5 tl cayennenpippuria
  • 6 kokonaista valkopippuria

yrttivoi:

  • 4 rkl kirkastettua voita
  • 1/2 hienonnettua salottisipulia
  • reilusti hienonnettua lehtipersiljaa
  • kirveliä
  • ruohosipulia
  • 0.5 dl Pernod’ta tai konjakkia
  • 4 rkl vastaraastettua parmesaania

Valmistusohje

Pane liemen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöi liemi.

Pane hummeri liemeen ja anna kiehahtaa. Keitä 4–5 minuuttia ja jäähdytä. Irrota sakset ja halkaise hummeri kahtia. Poista pään takaa paljastuva mahalaukku ja pyrstölihassa kulkeva suoli.

Kuumenna voi paistinpannussa ja kuullota siinä hetki salottisipulia. Lisää yrtit ja hummerinpuolikkaat. Freesaa niitä yrttivoissa muutama minuutti. Lisää Pernod tai konjakki. Voit liekittää viinan ennen ruokaan laittamista.

Nosta hummerinpuolikkaat uunivadille ja kaada pannun yrttivoi päälle. Ripottele pinnalle parmesaani. Ruskista grillivastusten alla juuri ennen tarjoilua.

Kirkastettu voi:
Sulata voi hitaasti miedolla lämmöllä ja anna kiehua hetki. Kuori vaahto ja kaada kirkas voi varovasti sakan päältä pois. Voi säilyy hyvin jääkaapissa.

Tarjoa lisänä jokirapu-sahramirisottoa.

Koristele annokset hummerin saksilla.

Ohje: Helmi Cateringin vetäjät, Mari Lilja, Matti Marttinen ja Kaisa Nieminen

X