Reseptit

Yrttinen täytetty pannuleipä

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl Provencen yrttiseosta
  • 6 dl sämpyläjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä

Täyte

  • 2 sipulia
  • 1-4 valkosipulinkynttä
  • 500 g porkkanoita
  • 200 g palsternakkaa
  • 1 dl silputtuja yrttejä (basilikaa, persiljaa, rakuunaa) tai 2 rkl kuivattua yrttiseosta
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua pippuria

Pinnalle

  • seesamin tai unikonsiemeniä (tai molempia)

Valmistusohje

Ruudutettu pannuleipä on helppo lohkoa erillisiksi sämpylöiksi. Se saa tässä reseptissä täytteekseen juureksia, yrttejä ja pinalle seesamin siemeniä.

1. Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää muut aineet ja alusta tasainen taikina. Anna kohota peitettynä tunnin verran.

2. Kuori täytteen sipulit ja juurekset, pilko sipuli, raasta juurekset tai pilko monitoimikoneella.

3. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää juuresraasteet hautumaan. Mausta ja hauduttele ainakin 15 minuuttia.

4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli puolet leivinpaperin päälle noin uunipannun kokoiseksi levyksi, jolle levität täytteen.

5. Kauli toinen puoli ja siirrä leivinpaperin avulla täytteen päälle, yhdistele reunat nipistelemällä ja anna kohota peitettynä ainakin puoli tuntia.

6. Ruuduta taikinapyörällä tai haarukalla pistelemällä, voitele vedellä ja koristele siemenillä sekä paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Vinkki: Täytteen valmistusta helpottaa pakastetun sipulisilpun käyttö.

620 kJ (150 kcal)/1 pala

X