Reseptit

Lime-punapippurigraavattu lohi ja korianterismetana

Lime-punapippurigraavattu lohi ja mätimousse maistuvat taivaallisilta gluteenittomien pikkublinien kanssa.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g kirjolohta
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 limetin kuori
  • 1 limetin mehu
  • 2 tl rouhittua punapippuria

Korianterismetana

  • 1 prk (á 120 g) smetanaa
  • 1/2 tuoretta korianteria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Nypi lohesta ruodot, pese ja kuivaa lohi talouspaperilla. Ripottele lohen pintaan suola ja sokeri. Raasta päälle hyvin pestyn limetin kuori ja purista päälle mehu. Ripottele pintaan rouhittua punapippuria.

2. Kääri lohi ensin voipaperiin, sen jälkeen kelmuun ja lopuksi muovipussiin. Laita paino päälle ja anna marinoitua yön yli kylmässä. Pyyhi seuraavana päivänä lohen pinnasta ylimääräinen suola pois ja leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi siivuiksi.

3. Sekoita vaahdotetun smetanan joukkoon hienonnettu korianteri, suola ja mustapippuri. Tarjoa lohen kanssa. Lime-punapippurigraavattu lohi maistuu taivaalliselta gluteenittomien pikkublinien ja mätimoussen kanssa.

Katso myös:
Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi, Ruoka.fi
Timjamigraavattu lohi ja sitruuna-sinappimajoneesi, Ruoka.fi
Graavilohitahna, Kotiliesi.fi

 

X