Glögin uudet maut – kokeile näitä versioita perinteisestä joulujuomasta
Omenaa, puolukkaa, inkivääriä, portviiniä ja madeiraa. Näissä glögiresepteissä maistuvat perinteisestä poikkeavat maut.
Omenaa, puolukkaa, inkivääriä, portviiniä ja madeiraa. Näissä glögiresepteissä maistuvat perinteisestä poikkeavat maut.
Itse tekemällä saa juuri sellaista glögiä kuin haluaa – sopivan makeaa, sopivan mausteista eikä välttämättä sitä ihan perinteistä. Maistuisiko omena-, puolukka- tai cosmopolitan-glögi?
Portviiniglögi
Valmistusaika: alle 30 min | Vaikeustaso: Tosi helppo | Annosmäärä: 4
Ainekset
Valmistusohje
Kuumenna punaviiniglögi ja portviini kattilassa lähes kiehumapisteeseen. Kaada laseihin ja tarjoile. Laimenna glögi halutessasi punaisella glögimehulla.
Kolmen juoman omenaglögi
Kolmen juoman omenaglögissä maistuvat omena-kaneliglögijuoma, omenasiideri ja calvados.
Valmistusaika: alle 30 min | Vaikeustaso: Tosi helppo | Annosmäärä: 4
Ainekset
Tarjoiluun:
Valmistusohje
Kiehauta omenaglögi kattilassa. Sekoita joukkoon siideri sekä calvados. Kuumenna lähes kiehumapisteeseen ja kaada juoma laseihin. Koristele kanelitangoilla.
Cosmopolitan-glögi
Valmistusaika: alle 30 min | Vaikeustaso: Tosi helppo | Annosmäärä: 4
Ainekset
Tarjoiluun:
Valmistusohje
Kiehauta karpalomehua ja glögimauste. Ota kattila pois liedeltä ja lisää alkoholit. Siivilöi liemi halutessasi ja tarjoile kuivattujen karpaloiden kanssa. Voit halutessasi lisätä glögin joukkoon hieman sokeria.
Omenainkivääriglögi
Valmistusaika: alle 30 min | Vaikeustaso: Tosi helppo | Annosmäärä: 4
Ainekset
Lisäksi:
Valmistusohje
Näin valmistat omenainkivääriglögin:
1. Mittaa kattilaan omenamehu, kuorittu ja viipaloitu inkivääri, vaniljatanko, neilikat, kanelitanko ja hunaja.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia, niin että maut irtoavat mehuun.
3. Lisää siideri ja kuumenna, mutta älä keitä.
4. Lusikoi mukeihin vaaleita rusinoita ja manteleita. Kaada päälle glögi ja tarjoile.
Puolukkaglögi
Valmistusaika: alle 30 min | Vaikeustaso: Tosi helppo | Annosmäärä: 4
Ainekset
Tarjoiluun:
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Laske lämpöä ja keitä kannen alla noin 30 minuuttia.
2. Siivilöi glögi laseihin tai kannuun.
3. Tarjoile kuivattujen karpaloiden, puolukoiden ja kookoslastujen kera.
Appelsiiniviipaleilla koristeltu punaviinitoti
Lämmin punaviinitoti on paras ensiapu vilunväristyksiin.
Valmistusaika: alle 30 min | Vaikeustaso: Tosi helppo | Annosmäärä: 4
Ainekset
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan punaviini ja vesi. Lisää sokeri ja kanelitanko.
2. Lämmitä varoen ja kaada laseihin. Koristele appelsiiniviipaleilla.
Madeiraglögi
Madeirasta, punaviinistä ja jouluisista mausteista syntyy joulun paras glögi! Tarjoa glögiä pikkujouluissa tai aattoillan juomana.
Valmistusaika: alle 30 min | Vaikeustaso: Tosi helppo | Annosmäärä: 8
Ainekset
Valmistusohje
1. Mittaa vesi sokeri ja mausteet pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Kaada viinit isoon kattilaan, siivilöi päälle mausteliemi ja kuumenna glögi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous