975067-puolukkaglogi.jpg
Reseptit

Puolukkaglögi

Puolukoista ja mausteista syntyy joulun raikkain glögi. Nappaa Teresa Välimäen jouluinen resepti.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukkaglögi

  • 400 g pakastepuolukoita
  • 1 l vettä
  • 1 tähtianis
  • 1 kanelitankopala
  • tuoretta inkivääriä
  • 1.5 dl täysruokosokeria (1,5 - 2 dl)

tarjoiluun:

  • kuivattuja karpaloita tai puolukoitakookoslastuja

Valmistusohje

Puolukkaglögi tehdään näin helposti:

1. Mittaa kaikki  glögin ainekset kattilaan ja kiehauta. Laske lieden lämpöä ja keitä juomaa kannen alla noin 30 minuuttia.

2. Siivilöi glögi laseihin tai kannuun.

3. Tarjoile puolukkaglögi kuivattujen karpaloi­den, puolukoiden ja kookoslastu­jen kera.

Lue myös: Pikkujoulut – kokosimme helpot ja nopeat ohjeet makeisiin ja suolaisiin suupaloihin

Katso myös Kotiliesi.fi: Miten glögi kannattaa terästää ja tuunata? Lue ammattilaisen vinkit ja ideat

X