Tätä retroherkkua Kaija Aarikka tarjosi aina vierailleen – katso resepti muotoilijalegendan piimäjuustoon
Muotoilija Kaija Aarikka arvosti suomalaista perinneruokaa ja se näkyi myös hänen omassa keittiössään. Hänen piimäjuustonsa sopii niin juhlapöytään kuin arkipäivänkin sulostuttajaksi.
”Jos meille tuli vieraita, laitettiin piimäjuusto lisukkeeksi pöytään. Se tarjottiin aina tuoreen leivän kanssa”, Kaija Aarikan tytär Pauliina kertoo.
Muotoilija Kaija Aarikka arvosti suomalaista perinneruokaa ja se näkyi myös hänen omassa keittiössään. Hänen piimäjuustonsa sopii niin juhlapöytään kuin arkipäivänkin sulostuttajaksi.
Muotoilija Kaija Aarikka ammensi inspiraationsa suomalaisesta puusta ja Suomen luonnosta. Myös suomalainen ruokaperinne oli hänelle läheinen. Hän syntyi ja kasvoi Somerolla, Jurvalan kartanossa, ja tottui yhdeksänlapsisen perheen nuorimpana maatalon töihin pienestä pitäen.
Vieraillessaan television ruokaohjelmissa hän puhui terveellisestä ruoasta ja etenkin suomalaisesta leivästä. Aarikan leipä onkin käsite. Sitä Kaija pyrki leipomaan useamman kerran viikossa.
”Lapsuudessani Kaija teki paljon kotiruokaa ja leipoi ihania jyväisiä leipiä, joissa oli siemeniä ja pähkinärouhetta. Hän muotoili niistä pitkiä ja laihoja leipiä. Leivät paistettiin matalalla lämmöllä, jolloin niihin tuli ihana, kova kuori”, muistelee Kaija Aarikan tytär Pauliina Aarikka.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous