Coleslaw-pekonihodarit
Nämä hodarit sopivat loistavasti evääksi retkelle, koska ne maistuvat mainioilta kylminä. Ei yhtään haittaa, vaikka coleslaw hieman mehevöittää ja kostuttaa sämpylöitä, päinvastoin.
Ainekset
Coleslaw-pekonihodarit:
- 200 g varhaiskaalia
- 2 porkkanaa
- 2 dl paahdettua säilykepaprikaa kuutioina
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan mehu
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 pkt/ n. 175 g pekonia
- 8 kpl minihodarisämpylöitä
- 2-3 rkl majoneesia
Valmistusohje
1. Suikaloi kaali ja porkkanat. Laita ne kulhoon ja lisää ripaukset suolaa ja sokeria. Puristele suikaleita käsin ja jätä hetkeksi maustumaan.
2. Valuta kulhon pohjalle kerääntynyt neste pois ja lisää paprikakuutiot, oliiviöljy, sitruunamehu sekä mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kääntele lopuksi joukkoon seesaminsiemenet.
3. Paista pekonit paistinpannulla rapeiksi.
4. Sipaise hodareiden sisäpinnoille majoneesia ja täytä sämpylät coleslawlla ja pekoniviipaleilla. Kääri leivinpaperiin retkievääksi.
Vinkki! Jos pakkaat hodarit evääksi, voit pakata hodareiden ainekset myös erikseen. Pakkaa sämpylät sellaisenaan, laita coleslaw kannelliseen purkkiin ja kääräise pekonit leivinpaperiin. Kokoa hodarit nälän tullen.
Lisää hodareita lisukkeineen:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous