Coleslaw-pekonihodarit

Coleslaw-pekonihodarit 

4 annosta
30-60 min
Helppo
Nämä hodarit sopivat loista­vasti evääksi retkelle, koska ne maistuvat mai­nioilta kylminä. Ei yhtään haittaa, vaikka coleslaw hieman mehe­vöittää ja kostut­taa sämpylöitä, päinvastoin.

Ainekset

200 g varhaiskaalia
2 porkkanaa
2 dl paahdettua säilykepaprikaa kuutioina
2-3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
2 rkl seesaminsiemeniä
1 pkt/ n. 175 g pekonia
8 kpl minihodarisämpylöitä
2-3 rkl majoneesia

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali ja porkkanat. Laita ne kulhoon ja lisää ripaukset suolaa ja sokeria. Puristele suikaleita käsin ja jätä hetkeksi maustumaan.

2. Valuta kulhon pohjalle kerääntynyt neste pois ja lisää paprikakuutiot, oliiviöljy, sitruunamehu sekä mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kääntele lopuksi joukkoon seesaminsiemenet.

3. Paista pekonit paistinpannulla rapeiksi.

4. Sipaise hodareiden sisäpinnoille majoneesia ja täytä sämpylät coleslawlla ja pekoniviipaleilla. Kääri leivinpaperiin retkievääksi.

Vinkki! Jos pakkaat hodarit evääksi, voit pakata hodareiden ainekset myös erikseen. Pakkaa sämpylät sel­laisenaan, laita coleslaw kannel­liseen purkkiin ja kääräise pekonit leivinpaperiin. Kokoa hodarit nälän tullen.

Lisää hodareita lisukkeineen:

Nyhtökaura-hodarit

Nyhtökaura-hodarit

raastesalaatti

Raikas raastesalaatti – oiva hodarin lisuke

chutny hodareille

Chutney hodareille

Kotiliesi.fi: Japanilaiset hodarit

Avainsanat