Helppo uunilohi ja yrttijuurekset
Helppo uunilohi on arki-illan pelastus ja maukas klassikko. Tämän reseptin uunilohi syödään yrttisten uunijuuresten ja keveän kermaviilikastikeen kanssa.
Ainekset
Helppo uunilohi
- 500 g kirjolohta
- 1 sitruuna
- 1/2 tl pippuria
Yrttijuurekset:
- 4 rosamundaperunaa (400 g)
- 100 g palsternakkaa
- 200 g (noin 4 porkkanaa) porkkanaa
- 100 g lanttua
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl yrttimaustetta (Välimeren tai Provencen)
- ripaus suolaa
kastike:
- 2 dl kevytkermaviiliä (rasvaa 2 %)
- 1 rkl sitruuna mehua
- 1 1/2 tl yrttisekoitusta
- veitsenkärjellinen suolaa
- ruokosokeria
Valmistusohje
Helppo uunilohi valmistuu näin:
1. Pese perunat puhtaiksi ja leikkaa veneiksi. Pese, kuori ja suikaloi juurekset, laita ne kulhoon ja sekoittele öljy ja mausteet joukkoon. Siirrä kaikki kasvikset leivinpaperoidulle uunipannulle, kypsennä puolisen tuntia 200 asteessa.
2. Valmista sitten uunilohi. Aseta kalafilee nahka alaspäin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, purista fileelle sitruunamehua ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Viipaloi sitruunaa päälle
ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa uunilohi kastikkeen ja juuresten kanssa.
Vinkki: Kiertoilmauunissa paistuu helppo uunilohi ja kasvikset yhtä aikaa. Laita uunilohi alemmalle tasolle, kasvikset ylemmälle. Tällöin valmistusaika on noin 40 minuuttia.
Katso myös: Näin valmistat mehevän uunilohen – 3 vinkkiä ja lisukkeet uunikalalle
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan
Kommentit
Voi miten ihana lohimuhennos!! On se ruoanlaitto sitten niin ihanaa…olen paras ruoan laittaja! Ikääkin on vasta 99 vuotta..,:) kiitos olen puhunut.
Kommentit
Voi miten ihana lohimuhennos!! On se ruoanlaitto sitten niin ihanaa…olen paras ruoan laittaja! Ikääkin on vasta 99 vuotta..,:) kiitos olen puhunut.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous