Hyvän omantunnon hampurilainen

Hyvän omantunnon hampurilainen 

4 annosta
yli 60 min
Keskitaso
Tällä hampurilaisella voi herkutella huoletta.

Ainekset

pihvit:

200 g vähärasvaista naudan jauhelihaa (rasvaa max 7 %
200 g broilerin jauhelihaa
1 iso (100 g) porkkana
1 pieni (100 g) palsternakka
1 sipuli
1 rkl kapriksia
suolaa
mustapippuria

Sämpylät:

1 pala hiivaa
5 dl vettä
9 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
4 rkl seesaminsiemeniä

kastike:

1 dl ranskankermaa (rasvaa max 18%)
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl chilijauhetta
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi:

2 viipaloitua tomaattia
1/2 dl paprikaa renkaina
1/2 dl maustekurkkua viipaloituna
vaaleita salaatinlehtiä
tammenlehtisalaattia

Valmistusohje

Hyvän omantunnon hampurilainen sisältää energiaa 480 kcal/annos

1. Valmista sämpylät. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen ja vaivaa jauhot mukaan. Lisää myös kaurahiutaleet. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Taikina saa olla melko löysää, mutta kuitenkin niin kiinteää, että sämpylät nousevat.
2. Muotoile leivinpaperille 10 laakeaa sämpylää ja ripottele niiden pinnalle seesaminsiemeniä. Anna jälleen nousta noin puoli tuntia ja paista sitten 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä. Ota sämpylät pois uunista ja peitä ne pyyhkeellä, jotta kuori pysyy pehmeänä. Pakasta osa sämpylöistä.
3.  Valmista pihvit sillä aikaa, kun sämpylät nousevat ja paistuvat. Raasta porkkana ja palsternakka ja silppua sipuli. Lisää kasviksiin hiukan suolaa, jotta niistä alkaa herua nestettä.
4. Lisää kasvisten joukkoon molemmat jauhelihat, silputut kaprikset ja mustapippuria. Tarkista maku paistamalla pieni koepihvi ja mausta tarpeen mukaan lisää.
5. Muotoile massasta tasakokoisia pihvejä ja paista ne kypsiksi kuumalla pannulla. Käytä paistamiseen tilkka öljyä tai ripottele pannun pinnalle hiukan suolaa ennen paistamista.
6. Valmista kastike murskaamalla valkosipuli aivan pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
7. Viipaloi tomaatit, paprika ja maustekurkku ja revi salaatit

Resepti: Sami Garam

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat