Reseptit

Inkivääri-limettivaahto

Tämä jälkiruoka on todella nopea valmistaa. Siinä yhdistyvät limetin raikkaus, inkiväärin pieni takapotku ja kondensoidun maidon makeus.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl kondensoitua maitoa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 limetin mehu ja 1 kuori
  • 2 rkl kookoslastuja
  • 2 rkl hunajaa

Valmistusohje

 

1. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi.

2. Vispilöi varovasti joukkoon kondensoitu maito, inkivääri ja limetin mehu sekä raastettu kuori. Jaa seos annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin tekeytymään 1–2 tunniksi.

3. Paahda kookoslastuja paistinpannulla niin, että ne saavat väriä.

4. Ripottele kookoslastut jälkiruokien pinnalle ja viimeistele hunajalla.

Katso myös:

Inkivääri-limebrûlée, Ruoka.fi

Sitruunamousse, Ruoka.fi

Inkiväärijäädyke ja karpalokastike, Kotiliesi.fi

 

X