Italialainen kala-äyriäispata
Kolmen yrtin trio höystää italialaisen kalapadan hienostuneesti.
Ainekset
- 500 g valkolihaista kalaa fileenä (kuhaa, siikaa tai ahventa)
- 12 raakapakastettua kampasimpukkaa
- 1 rasia pakastettuja, kypsiä sinisimpukoita
- 2 rkl öljyä
- 1 sipuli
- ½ punaista chiliä
- 3 säilyketomaattia
- ½ paprikaa
- ½ fenkolia
- 2 dl valkoviiniä
- 3 dl vettä + 1 kalaliemikuutio
- 1 dl mustia oliiveja
- tuoretta basilikaa, timjamia ja kirveliä
Valmistusohje
1. Sulata pakasteäyriäiset. Leikkaa kalafileet reiluiksi paloiksi. Suikaloi kasvikset. Silppua chili. Hienonna tomaatit. Kuumenna ison kattilan pohjalla öljy, lisää kasvikset ja chili. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia.
2. Kaada kattilaan viini ja vesi, murenna sekaan kalaliemikuutio. Keitä lientä viitisen minuuttia. Lisää kalapalat ja simpukat. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna ruoka hitaasti kiehuvaksi ja anna hautua hetki. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää oliivit ja silppua pinnalle reilusti tuoreyrttejä.
Kommentit
Mitäs tämän padan kanssa tarjotaan lisukkeena?
Kommentit
Mitäs tämän padan kanssa tarjotaan lisukkeena?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous