Reseptit

Kantarelli-lohileivät

Brunssille, välipalaksi tai lounaan kylkeen, nämä kantarelli-lohileivät eivät petä. Leivät viimeistellään uppomunalla tai paistetulla kananmunalla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa pyöreää näkkileipää
  • voiteluun smetanaa
  • 150 g graavi- tai kylmäsavulohta
  • 3 dl kantarelleja
  • 2 tl sitruunatimjaminlehtiä
  • 1-2 nippusipulia varsineen
  • paistamiseen voita
  • 4 luomumunaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Jo pienestä kopallisesta kantarelleja saa aikaiseksi monta herkullista leipää brunssille, lounaaksi tai kasviskeiton kumppaniksi. Nämä kantarelli-lohileivät kruunataan uppomunalla tai paistetulla kananmunalla.

1. Silppua kantarellit, viipaloi sipulit. Paista sienet timjaminlehtien kanssa voissa kauniin ruskeiksi, lisää sipulirenkaat sienien joukkoon. Voitele näkkileivät smetanalla. Lisää päälle lohiviipaleet ja sienet.
2. Paista munat pannulla niin, että keltuainen jää löysäksi, tai tee 4 minuutin uppomunia. Nosta munat leipien päälle, rouhaise pinnalle mustapippuria.

X