Kantarelli-lohileivät
Brunssille, välipalaksi tai lounaan kylkeen, nämä kantarelli-lohileivät eivät petä. Leivät viimeistellään uppomunalla tai paistetulla kananmunalla.
Ainekset
- 4 isoa pyöreää näkkileipää
- voiteluun smetanaa
- 150 g graavi- tai kylmäsavulohta
- 3 dl kantarelleja
- 2 tl sitruunatimjaminlehtiä
- 1-2 nippusipulia varsineen
- paistamiseen voita
- 4 luomumunaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Jo pienestä kopallisesta kantarelleja saa aikaiseksi monta herkullista leipää brunssille, lounaaksi tai kasviskeiton kumppaniksi. Nämä kantarelli-lohileivät kruunataan uppomunalla tai paistetulla kananmunalla.
1. Silppua kantarellit, viipaloi sipulit. Paista sienet timjaminlehtien kanssa voissa kauniin ruskeiksi, lisää sipulirenkaat sienien joukkoon. Voitele näkkileivät smetanalla. Lisää päälle lohiviipaleet ja sienet.
2. Paista munat pannulla niin, että keltuainen jää löysäksi, tai tee 4 minuutin uppomunia. Nosta munat leipien päälle, rouhaise pinnalle mustapippuria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous