Reseptit

Kantarelli-lohileivät

8.8.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 isoa pyöreää näkkileipää
voiteluun smetanaa
150 g graavi- tai kylmäsavulohta
3 dl kantarelleja
2 tl sitruunatimjaminlehtiä
1-2 nippusipulia varsineen
paistamiseen voita
4 luomumunaa
mustapippuria

Valmistusohje

Jo pienestä kopallisesta kantarelleja saa aikaiseksi monta herkullista leipää brunssille, lounaaksi tai kasviskeiton kumppaniksi. Nämä kantarelli-lohileivät kruunataan uppomunalla tai paistetulla kananmunalla.

1. Silppua kantarellit, viipaloi sipulit. Paista sienet timjaminlehtien kanssa voissa kauniin ruskeiksi, lisää sipulirenkaat sienien joukkoon. Voitele näkkileivät smetanalla. Lisää päälle lohiviipaleet ja sienet.
2. Paista munat pannulla niin, että keltuainen jää löysäksi, tai tee 4 minuutin uppomunia. Nosta munat leipien päälle, rouhaise pinnalle mustapippuria.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *