Kukkakaali-kvinoasalaatti

Kukkakaali-kvinoasalaatti 

alle 30 min
Helppo

Ainekset

2 dl keitettyä kvinoaa
2 dl kypsiä kikherneitä tai papuja
1 pieni kukkakaali
1 vihreä paprika
200 g minitomaatteja
1 ruukku minttua
1 ruukku lehtipersiljaa
2 limetin mehu
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Kukkakaali-kvinoasalaatti on raikas ja ruokaisa. Se toimii loistavasti myös lounaseväänä.

1. Keitä kvinoa niin, että se jää irtonaiseksi. Valuta kikherneet tai pavut lävikössä.

2. Pese kukkakaali ja raasta se raastimen karkealla terällä. Kuutioi paprika ja puolita minitomaatit. Hienonna minttu ja lehtipersilja.

3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaisesti sekaisin. Anna maustua hetki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

4. Tarjoile salaatti sellaisenaan tai lisää siihen fetajuustoa, savukalaa tai vaikkapa paistettua broileria. 

Katso myös: 

Suppilovahverokvinoa, Ruoka.fi

Kukkakaali-sipuligratiini, Ruoka.fi

Kukkakaalipata, Kotiliesi.fi

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat