987284-kukkakaali_kvinoasalaatti,590.jpg
Reseptit

Kukkakaali-kvinoasalaatti

Kukkakaali-kvinoasalaatti on raikas ja ruokaisa. Se toimii loistavasti myös lounaseväänä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaali-kvinoasalaatti:

  • 2 dl keitettyä kvinoaa
  • 2 dl kypsiä kikherneitä tai papuja
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 vihreä paprika
  • 200 g minitomaatteja
  • 1 ruukku minttua
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 limetin mehu
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä kvinoa niin, että se jää irtonaiseksi. Valuta kikherneet tai pavut lävikössä.

2. Pese kukkakaali ja raasta se raastimen karkealla terällä. Kuutioi paprika ja puolita minitomaatit. Hienonna minttu ja lehtipersilja.

3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaisesti sekaisin. Anna maustua hetki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

4. Tarjoile salaatti sellaisenaan tai lisää siihen fetajuustoa, savukalaa tai vaikkapa paistettua broileria.

Katso myös:

Suppilovahverokvinoa, Ruoka.fi

Kukkakaali-sipuligratiini, Ruoka.fi

Kukkakaalipata, Kotiliesi.fi

X