Liha-makaronilaatikko
Makaronilaatikko on perinteinen arkiherkku, joka maistuu niin perheen pienemmille kuin aikuisillekin. Tällä reseptillä valmistat kätevästi herkullisen lounasklassikon.
Ainekset
Liha-makaronilaatikko
- 200 g makaronia
- vettä + suolaa tai
- lihalientä
- 1 sipuli
- 300 g jauhelihaa
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
munamaito:
- 3 munaa
- 6 dl maitoa
- 3/4 tl suolaa
pinnalle:
- voinokareita
- korppujauhoa
Valmistusohje
Liha-makaronilaatikko valmistuu näin helposti:
1. Keitä makaronit kypsiksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä tai lihaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät makaronit siivilässä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää jauheliha pienissä erissä pinnoitettuun paistinpannuun ja paista se kauniin väriseksi. Lisää sipuli jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Mausta jauheliha maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.
3. Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan. Lisää jauheliha-sipuliseos ja levitä sen päälle loput makaronit.
4. Sekoita munat ja maito keskenään kulhossa. Mausta munamaito maun mukaan suolalla ja kaada muiden aineiden päälle vuokaan. Viimeistele liha-makaronilaatikko muutamalla voinokareella ja halutessasi korppujauholla.
5. Paista liha-makaronilaatikkoa 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan, kunnes munamaito on keskeltäkin hyytynyt.
Vinkki: Tarjoa liha-makaronilaatikko ketsupin ja raikkaan salaatin tai maustekurkkujen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä eroa on makaronilaatikolla ja liha-makaronilaatikolla? Kiivas keskustelu somessa
Kommentit
En kommentoi näitä ruokia, mutta emäntä sai ohjeen avokaadomakaroonilaatikkoon, hän teki sen. Ohjeessa sanoaan että pitää viipaloida pitkiksi siivuiksi avokaado sinne pastan väliin, vaan eipä kypsy vaikka kuinka kauan uunissa paistaa. Tulin siihen tulokseen, että se kylmä vetinen hedelmä esti pastan kypsymisen, jos olisi avokado pilkottu sekaan olisi ruoka kypsynyt niinkuin pitääkin. Olisin kiitollinen jos saisi hyviä ohjeita erillaisiin makaronilaatikkoihin.
Kommentit
Erittäin makoisa ruoka!!! <333 Nyt näen herkku-unia tästä!!
En kommentoi näitä ruokia, mutta emäntä sai ohjeen avokaadomakaroonilaatikkoon, hän teki sen. Ohjeessa sanoaan että pitää viipaloida pitkiksi siivuiksi avokaado sinne pastan väliin, vaan eipä kypsy vaikka kuinka kauan uunissa paistaa. Tulin siihen tulokseen, että se kylmä vetinen hedelmä esti pastan kypsymisen, jos olisi avokado pilkottu sekaan olisi ruoka kypsynyt niinkuin pitääkin. Olisin kiitollinen jos saisi hyviä ohjeita erillaisiin makaronilaatikkoihin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous