Reseptit

Kasvissalaatti ja isoäidin salaattikastike

Syksyn kasvissalaattiin sopivat myös rapsakaksi keitetyt satokauden vihannekset ja kuohukermasta sekä kananmunasta tehty kastike.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso lehtisalaattikerä
  • 300 g napakaksi keitettyjä kasviksia, esim. porkkanaa, kukkakaalia, naurista
  • 6 retiisiä
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, tilliä ja basilikaa

Isoäidin kastike:

  • keitettyjen munien keltuaiset
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl sokeria
  • ripaus valkopippuria
  • ripaus suolaa
  • 1.5 dl kuohukermaa

Valmistusohje

 

1. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet ja revi tarjoilukulhoon. Pilko kasvikset ja viipaloi retiisit. Nostele salaatin päälle. Halkaise kananmunat, erottele niistä keltuaiset kastiketta varten ja pilko valkuaiset salaatin joukkoon.
2. Soseuta keltuaiset haarukalla ja lisää joukkoon etikka, sinappi ja mausteet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä joukkoon keltuais-mausteseos. Valuta kastike salaatin päälle. Ripottele pinnalle hienonnetut yrtit.

X