Reseptit

Kasvissalaatti ja isoäidin salaattikastike

5.9.2013 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Syksyn kasvissalaattiin sopivat myös rapsakaksi keitetyt satokauden vihannekset ja kuohukermasta sekä kananmunasta tehty kastike.

Ainekset

1 iso lehtisalaattikerä
300 g napakaksi keitettyjä kasviksia, esim. porkkanaa, kukkakaalia, naurista
6 retiisiä
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, tilliä ja basilikaa

Isoäidin kastike:

keitettyjen munien keltuaiset
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl sinappia
1 tl sokeria
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
1.5 dl kuohukermaa

Valmistusohje

 

1. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet ja revi tarjoilukulhoon. Pilko kasvikset ja viipaloi retiisit. Nostele salaatin päälle. Halkaise kananmunat, erottele niistä keltuaiset kastiketta varten ja pilko valkuaiset salaatin joukkoon.
2. Soseuta keltuaiset haarukalla ja lisää joukkoon etikka, sinappi ja mausteet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä joukkoon keltuais-mausteseos. Valuta kastike salaatin päälle. Ripottele pinnalle hienonnetut yrtit.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme