Reseptit

Marinoitu paahtofilee

Buffetpöydässä tarjoillaan usein maittavia salaatteja. Lisää pöytään vielä marinoitua paahtofileetä täydentämään buffetin salaattiantimia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoitu paahtofilee

  • 2 kg naudan ulkofileetä
  • 3 rkl voita
  • suolaa
  • suolaa
  • 2 punasipulia
  • 2 dl silputtua persiljaa
  • 3 rkl kapriksia
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1/2 dl japanilaista soijaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Marinoitu paahtofilee tehdään näin helposti:

Kahden kilon naudan ulkofileestä valmistuu mainio buffet-pöydän tai yo-juhlien herkku.  Tarjoa marinoitua paahtofileetä salaattien kanssa.

1. Ruskista filee voissa paistinpannulla, nosta liha uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Työnnä paistomittari fileeseen. Kypsennä 125-asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 55 astetta. Kääri liha folioon ja anna jäähtyä.

2. Silppua persilja ja punasipuli. Sekoita öljy, sitruunamehu, soija ja hunaja keskenään. Kaada punasipuliseoksen päälle. Leikkaa jäähtynyt liha ohuiksi viipaleiksi. Levitä sipuliseos lihaviipaleiden päälle ja anna maustua viileässä jonkin aikaa. Lisää koristeeksi persiljaa ja kaprista.

3. Tarjoa marinoitu paahtofilee noutopöydässä nuudelisalaatin kanssa.

Muista samanhenkisiä tarjottavia noutopöytään ovat esimerkiksi japanilainen munakaskäärö, salaatti Kioton tapaan ja katkarapurullat.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaksoismarinoitu naudanfilee

X