Reseptit

Japanilainen munakaskäärö – noutopöydän herkku

8.5.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Hieman makeasta munakkaasta ja lämminsavulohesta syntyy mainion makuinen japanilainen munakaskäärö juhlapöytään.

Ainekset

8 munaa
2 keltuaista
4 rkl sokeria
2 tl soijaa
öljyä
paahdettuja seesaminsiemeniä

täyte:

400 g lämminsavulohta
2 dl ranskankermaa
4 silputtua kevätsipulia
suolaa, pippuria

Valmistusohje

Sekoita munakasaineet keskenään kulhossa. Kuumenna noin 1 rkl öljyä isolla teflonpannulla. Kaada puolet munakasseoksesta pannulle ja kypsennä hyvin miedolla lämmöllä, kunnes sen pinta on hyytynyt. Kallistele pannua pari kertaa kypsennyksen aika. Kumoa munakas leivinpaperille, johon on ripoteltu paahdettuja seesaminsiemeniä, anna jäähtyä. Tee toinen munakas samaan tapaan.

Hienonna savulohi haarukalla. Lisää ranskankermaa sen verran, että syntyy notkea tahna. Jaa tahna munakkaiden päälle, silppua pinnalle kevätsipulia ja pyöräytä päälle vähän suolaa ja pippuria. Kääri munakkaat rullalle ja anna niiden kiinteytyä hetki kelmuun käärittyinä jääkaapissa. Leikkaa kääröt viipaleiksi tarjoiluvaiheessa.