Japanilainen munakaskäärö - noutopöydän herkku
Hieman makeasta munakkaasta ja lämminsavulohesta syntyy mainion makuinen japanilainen munakaskäärö juhlapöytään.
Ainekset
- 8 munaa
- 2 keltuaista
- 4 rkl sokeria
- 2 tl soijaa
- öljyä
- paahdettuja seesaminsiemeniä
täyte:
- 400 g lämminsavulohta
- 2 dl ranskankermaa
- 4 silputtua kevätsipulia
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Sekoita munakasaineet keskenään kulhossa. Kuumenna noin 1 rkl öljyä isolla teflonpannulla. Kaada puolet munakasseoksesta pannulle ja kypsennä hyvin miedolla lämmöllä, kunnes sen pinta on hyytynyt. Kallistele pannua pari kertaa kypsennyksen aika. Kumoa munakas leivinpaperille, johon on ripoteltu paahdettuja seesaminsiemeniä, anna jäähtyä. Tee toinen munakas samaan tapaan.
Hienonna savulohi haarukalla. Lisää ranskankermaa sen verran, että syntyy notkea tahna. Jaa tahna munakkaiden päälle, silppua pinnalle kevätsipulia ja pyöräytä päälle vähän suolaa ja pippuria. Kääri munakkaat rullalle ja anna niiden kiinteytyä hetki kelmuun käärittyinä jääkaapissa. Leikkaa kääröt viipaleiksi tarjoiluvaiheessa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous