Reseptit

Katkarapukääröt sopivat yo-juhlien tarjottaviksi

8.5.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

3 kiinteää ja hoikkaa kesäkurpitsaa
250 g isoja katkaravunpyrstöjä
1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl silputtua korianteria, persiljaa ja ruohosipulia
1 limetin mehu
suolaa, mustapippuria

koristeeksi:

100 g katkaravunpyrstöjä
majoneesia + wasabia

Valmistusohje

Herkulliset katkarapukääröt kätkevät sisälleen cashewpähkinöitä, yrttejä ja kesäkurpitsaa. Katkarapukääröt maustetaan wasabimajoneesilla.

Sulata katkaravunpyrstöt siivilässä, painele pois ylimääräinen neste sulaneista pyrstöistä. Paahda pähkinät ja rouhi ne hienoksi. Leikkaa kesäkurpitsoista juustohöylällä pitkittäin ohuita suikaleita. Puolita suikaleet. Silppua yrtit ja hienonna täytteeseen tulevat katkaravut leikkuulaudan päällä. Sekoita täyteainekset kulhossa. Lisää limettimehua ja mausta seos suolalla ja pippurilla.

Kiepauta kesäkurpitsanauhat rulliksi, kiinnitä ne cocktailtikuilla ja pane rullat tarjoiluvadille. Jaa täyte rulliin, peitä kelmulla ja säilytä rullat jääkaapissa tarjoiluhetkeen. Koristele katkarapukääröt wasabimajoneesilla ja kokonaisilla katkaravuilla.

Vinkki: Jos haluat päästä helpommalla, tarjoa katkaraputäyte pienten vaaleiden paahtoleipien päällä, näin säästyt rullaamisen vaivalta.

Kommentit (1)

Sääliksi käy ylioppilaita joiden juhlia järjestäessä halutaan ”päästä helpommalla”.




0



0

Sääliksi käy ylioppilaita joiden juhlia järjestäessä halutaan ”päästä helpommalla”.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme