Reseptit

Omenasorbetti

Sorbetti on kepeä jälkiruoka. Sitruunamehu ja minttu tai piparmintunlehdet raikastavat tämän omenasorbetin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl vettä
  • 125 g sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 Granny Smith -omenaa
  • mintun tai piparmintunlehtiä

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi-sokeriseos kiehuvaksi. Anna jäähtyä. Lisää sitruunamehua ja kourallinen tai pari mintunlehtiä. Kuori ja paloittele omenat.

2. Jauha ainekset sileäksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Viilennä seos mahdollisimman kylmäksi pakastimessa tai jääkaapissa.

3. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä parikymmentä minuuttia.

4. Pane sorbetti pakastimeen tarjoiluhetkeen asti.

Lisää ihanan raikkaita sorbetteja:

961944-passionhedelmasorbetti.jpg

Kuohuva passionhedelmäsorbetti – hurmaava jälkiruoka

911439-sorbetti.jpg

Ruusuvesisorbetti

hunajamelonisorbetti

Hunajamelonisorbetti

Kotiliesi.fi: Luomumansikkasorbetti

X