Reseptit

Paahdettu ankanrinta

Paahdettu ankanrinta syntyy paistamalla ensin fileitä pannulla ja sen jälkeen kypsentämällä vielä uunissa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 800 g ankanrintaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Tee ankanrintojen nahkapuolelle viillot ja pane rintafileet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Paista hiljalleen niin, että rasva sulaa ja pinta tulee rapeaksi. Ruskista rintafileet nopeasti myös toiselta puolelta. Mausta liha sormisuolalla ja mustapippurilla.

2. Kypsennä fileitä uunissa vielä noin 10–12 minuuttia. Kääri folioon ja anna vetäytyä hetki. Leikkaa ankanrinnat ohuiksi viipaleiksi.

Vinkki: Tarjoile ankanrinta karamelliperunoiden ja lakkakastikkeen kera. Tarjoa lisäkkeenä myös höyrytettyjä, voinokareella höystettyjä ruusukaalinlehtiä. Lisää höyrytysveteen ripaus suolaa ja sokeria.

X