Rapuleivät
Rapuleipiin sopivat joko jokiravunpyrstöt tai vaikkapa katkaravut. Maustettu fenkoli antaa leivälle makutwistiä.
Ainekset
- 4 viipaletta maalaisleipää
- 50 g pehmeää voita
- 1 limetin raastettu kuori
- 1/2 limetin mehu
- 200 g ravunpyrstöjä tai katkarapuja
- 1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1/2 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 2 rkl ranskankermaa
koristeluun
- 1/2 fenkoli suikaleina
- 2 tl oliiviöljyä
- 1/2 limetin mehu
- ripaus suolaa
- muutama oksa tuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Paahda leipäviipaleet rapeiksi uunissa, paistinpannulla tai paahtimessa. Sekoita pehmeän voin joukkoon limetin raastettu kuori ja ripaus suolaa. Voitele leivät.
2. Purista puolen limetin mehu kulhoon ja lisää valutetut ravut, tilli, ruohosipuli ja ranskankerma. Kääntele kevyesti maut sekaisin ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lusikoi seos leipien pinnalle.
3. Sekoita fenkolisuikaleiden joukkoon oliiviöljy, limetin mehu ja suola.
4. Nostele muutama fenkolisuikale leiville ja viimeistele tuoreella tillillä.
Suolaiset suupalat valmistat myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous