2.9.2017

Rapuleivät

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Rapuleipiin sopivat joko joki­ravunpyrstöt tai vaikkapa katka­ravut. Maustettu fenkoli antaa leivälle maku­twistiä.

Ainekset

4 viipaletta maalaisleipää
50 g pehmeää voita
1 limetin raastettu kuori
1/2 limetin mehu
200 g ravunpyrstöjä tai katkarapuja
1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl ranskankermaa

koristeluun

1/2 fenkoli suikaleina
2 tl oliiviöljyä
1/2 limetin mehu
ripaus suolaa
muutama oksa tuoretta tilliä

Valmistusohje

1. Paahda leipäviipaleet rapeiksi uunissa, paistinpannulla tai paahtimessa. Sekoita pehmeän voin joukkoon limetin raastettu kuori ja ripaus suolaa. Voitele leivät.

2. Purista puolen limetin mehu kulhoon ja lisää valutetut ravut, tilli, ruohosipuli ja ranskankerma. Kääntele kevyesti maut sekaisin ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lusikoi seos leipien pinnalle.

3. Sekoita fenkolisuikaleiden joukkoon oliiviöljy, limetin mehu ja suola.

4. Nostele muutama fenkolisuikale leiville ja viimeistele tuoreella tillillä.

Suolaiset suupalat valmistat myös näillä ohjeilla:

katlkarapuleipä eli toast skagen

Katkarapuleipä Toast skagen

parsa-savulohitapakset

Parsa-savulohitapakset

bruscettat

2 x bruschetta

Kotiliesi.fi: Hernebruschetat

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi