Tomaatti-linssikeitto

Tomaatti-linssikeitto 

4 annosta
30-60 min
Helppo

Ainekset

1 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
2 rkl neitsytkookosöljyä
2 dl punaisia linssejä
1 tl savustettua paprikajauhetta
3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 tlk säilyketomaatteja
0,5 l kasvislientä tai vettä
1 rkl hunajaa
1 dl lehtipersiljaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Linsseistä ja tomaatista syntyy samettinen ja ruokaisa keitto.

1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili.

2. Kuumenna kookosöljy kattilassa ja kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Lisää huuhdotut linssit, paprikajauhe ja inkivääri ja sekoittele hetki. Lisää sitten säilyketomaatit liemineen, kasvisliemi ja hunaja. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20–30 minuuttia.

3. Lisää lehtipersilja ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.

4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Katso myös:

Linssi-daal, Ruoka.fi

Linssipata ja valkosipulipinaatti, Ruoka.fi

Pakistanilainen linssimuhennos, Kotiliesi.fi

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat