Reseptit

Vadelmapiirakka

Täytä piirakka herkullisella rahkaseoksella ja painele päälle vadelmia.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl ohrajauhoja
  • 0.5 dl vehnänalkioita
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g rasiamargariinia (60 % rasvaa)
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 0.5 prk (125 g) maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sokeria

Pinnalle

  • 200 g vadelmia
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Vadelmapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Mittaa tehosekoittimen kulhoon jauhot, vehnänalkiot ja sokeri ja pyöräytä sekaisin. Lisää kylmä margariini ja sekoita murumaiseksi. Lisää kananmuna ja pyöräytä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä viileään puoleksi tunniksi.

2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokerit. Kaada täyte taikinan päälle.

3. Paista piirakkaa 200-asteisessa uuni alaosassa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Kaada piirakan päälle vadelmat. Viimeistele vadelmapiirakka siivilöimällä sen ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

1 annos vadelmapiirakkaa sisältää 770 kJ (185 kcal)

Vinkki: Kokeile myös somia tosca-paloja tai kielen vieviä vadelma-valkosuklaamuffineita.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan vadelma-blondiet

X