Vadelmapiirakka
Täytä piirakka herkullisella rahkaseoksella ja painele päälle vadelmia.
Ainekset
Taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl ohrajauhoja
- 0.5 dl vehnänalkioita
- 2 rkl sokeria
- 100 g rasiamargariinia (60 % rasvaa)
- 1 kananmuna
Täyte
- 0.5 prk (125 g) maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sokeria
Pinnalle
- 200 g vadelmia
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Vadelmapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Mittaa tehosekoittimen kulhoon jauhot, vehnänalkiot ja sokeri ja pyöräytä sekaisin. Lisää kylmä margariini ja sekoita murumaiseksi. Lisää kananmuna ja pyöräytä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä viileään puoleksi tunniksi.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokerit. Kaada täyte taikinan päälle.
3. Paista piirakkaa 200-asteisessa uuni alaosassa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Kaada piirakan päälle vadelmat. Viimeistele vadelmapiirakka siivilöimällä sen ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
1 annos vadelmapiirakkaa sisältää 770 kJ (185 kcal)
Vinkki: Kokeile myös somia tosca-paloja tai kielen vieviä vadelma-valkosuklaamuffineita.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan vadelma-blondiet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous