Reseptit

Välimeren kaalikääryleet

Mehevät kaalikääryleet täytetään vuohenjuustolla ja pancettalla.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Pinaatilla ja yrteillä höystetty raikkaan sitruunainen vuohenjuusto-riisitäyte ja viipale pancettaa takaavat, ettei Välimeren kaalikääryleistä puutu makua eikä mehevyyttä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 isoa kurttu- tai kiinankaalin ulointa lehteä

Täyte

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 50 g tuoretta pinaattia
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 1–2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia (tai 2 tl kuivattua)
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 dl keitettyä puuroriisiä
  • 100 g vuohenjuustoa, (esim. chèvre)
  • 8 viipaletta pancettaa tai savupekonia

Valeluun

  • 2 dl kasvislientä
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Välimeren kaalikääryleet valmistuvat helposti näin:

1. Irrota kaalista sen uloimmat vihreät osat ja leikkaa paksuhko keskiruoto pois. Ryöppää nopeasti kuumassa vedessä tai pehmennä mikrossa.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää pinaatinlehdet ja anna niiden kypsyä muutama minuutti. Lisää mausteeksi huolella pestyn sitruunan raastettu kuoriosa, hienonnettu timjami ja rouhittua mustapippuria. Sekoita joukkoon kypsä valutettu riisi ja paloiteltu vuohenjuusto.

3. Aseta jokaiselle kaalinlehdelle yksi viipale pancettaa tai savupekonia. Lisää reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri lehden sisään paketiksi. Aseta kääröt voideltuun uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Sekoita kanaliemi ja hunaja ja valuta kaalikääröjen päälle.

4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia. Valele Välimeren kaalikääryleet muutaman kerran paistoliemellä.

Vinkki: Jos kaipaat lisää vaihtelua perinteisiin kaalikääryleisiin, kokeile kreetalaisia kaalikääryleitä tai herkkutatti-kasvis-kaalikääryleitä

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet perinteiset kaalikääryleet

X